Q & A


 • 1. Γιατί να πάρω πολυβιταμίνη αφου αισθάνομαι μια χαρά;

  Πολυβιταμίνες δεν παιρνουμε μόνο όταν αισθανόμαστε κατάπτωση, αλλά για να συμπληρώσουμε μια ελλιπή διατροφή.Ειδικά όταν τη συνδυάζουμε με προβιοτικά αυξάνουμε περισσότερο την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.Τέτοιο προιόν είναι το Dayvit Probio.

 • 2. Έχω εντερικές διαταραχές αλλά και δυσανεξία στη λακτόζη.Μπορώ να πάρω προβιότικα;

  Φυσικά και μπορείτε αρκεί να μην είναι γαλακτοκομικής προέλευσης ‘FREE DAIRY’.Όλα τα προβιοτικά της Health Aid είναι μη γαλακτοκομικής προέλευσης.

 • 3. Έχω πρόβλημα υπερθυρεοειδισμού.Τί προιόντα μπορώ να χρησιμοποιώ;

  Να αποφεύγετε προιόντα που περιέχουν ιώδιο(ιωδίνη) και κατ επέκταση φύκια θαλάσσιας προέλευσης( kelp, seaweed ).

 • 4. Κάθε φορά μετά το φαγητό εμφανίζω φούσκωμα(τυμπανισμό).Τί να πάρω;Πεπτικά ένζυμα ή προβιοτικά;

  Το ιδανικό θα ήταν και τα δυο γιατί τα μεν βοηθούν την πέψη και τα δε τη δυσαπορρόφηση.Τέτοιο προιόν είναι είναι το Digeston Plus, το οποίο περιέχει και πεπτκά ένζυμα αλλά και προβιοτικά καθώς και φυτικά εκχυλίσματα παπάγιας ,ανανά και μέντας.

 • 5. Είμαι αθλητής και με πονάνε τα γόνατά μου αλλά δεν έχω οστεοαρθρίτιδα.Τί μπορώ να χρησιμοποιήσω;

  Οποιαδήποτε καταπόνιση των αρθρώσεων απαιτεί τη φροντίδα μας και ας μην έχει διεγνωστεί οστεοαρθρίτιδα. Ένα σκεύασμα με γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη για λίπανση του χόνδρου και MSM(οργανικό θείο) για αντιφλεγμονώδη δράση.Τέτοιο προιόν είναι το Osteoflex Plus

 • 6. Έχω κοιλιοκάκη(δεν πρέπει να φάω γλουτένη).Τί προιόντα μπορώ να χρησιμοποιήσω;

  Οποιοδήποτε προιόν δεν περιέχει γλουτένη και το αναγράφει είτε η ελληνική επισήμανση,είτε έχει την ένδειξη ‘GLUTEN FREE’.

 • 7. Παίρνω κολλαγόνο και ξεχωριστά πίνω χυμό πορτοκάλι.Βοηθάω έτσι την απορρόφησή του;

  Είναι γνωστό ότι το κολλαγόνο χωρίς βιταμίνη C δεν απορροφάται σχεδόν καθόλου.Το γεγονός ότι πίνετε χυμό πορτοκάλι θα βοηθήσει αλλά όχι όσο φαντάζεστε γιατί ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C καταστρέφεται με το στύψιμο.Καλύτερο θα ήταν να λαμβάνετε κολλαγόνο που να περιέχει και συμπικνωμένη βιταμίνη C και όχι σε χυμό.Τέτοιο προιόν είναι το Radiance.

 • 8. Γιατί πρέπει να παίρνω προβιότικα μαζί με την αντιβίωση και για πόσο καιρό;

  Τα προβιοτικά είναι τα φιλικά βακτήρια που ζουν μέσα μας και δημιουργούν μια φυσιολογική χλωρίδα για την υγεία του οργανισμού.Όταν λαμβάνουμε αντιβίωση ένα μέρος του σκοτώνεται από αυτή και καλό θα ήταν να την αναπληρώνουμε. Γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνουμε προβιοτικά κατα τη διάρκεια λήψης της αντιβίωσης(10 ημέρες) και για 5 μέρες μετά από αυτή(σύνολο 15-20 ημέρες).

 • 9. Έχω σπαστική κολίτιδα(σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) με έντονες διάρροιες.Μπορώ να πάρω προβιοτικά ή θα μου αυξήσουν τις διάρροιες;

  Κατ’ αρχην τα προβιοτικά δεν φέρουν υπακτική δράση.Κάνουν ρύθμιση εντέρου ενάντια στις εντερικές διαταραχές.Δηλαδή μπορούν να βοηθήσουν τόσο σε περιπτώσεις διάρροιας όσο και δυσκοιλιότητας.Άρα, ναι, μπορείτε να λάβετε προβιότικα.

 • 10. Έχω ακούσει για το καλό που κάνουν τα Ω3 στον οργανισμό, αλλά φοβάμαι για την καθαρότητα των ψαριών που χρησιμοποιούνται.Πώς μπορώ να το ελέγξω;

  Υπάρχει μια διαδικασία καθαρισμού των Ω3 λιπαρών οξέων από τα βαρεά μέταλλα και τις τοξίνες που ενδεχομένως να έχουν επιβαρυνθεί τα ψάρια.Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή και ως μοριακή απόσταξη.Αν αναγράφεται πάνω στο προιόν τέτοιου είδους πιστοποίηση,δεν έχετε να φοβάστε κάτι.

 • 11. Πότε να παίρνω Ω3 και πότε Ω3/6/9;

  Ω3 μπορείτε να παίρνετε κυρίως σε περιπτώσεις υψηλής χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων,καθώς και προληπτικά για τις ίδιες περιπτώσεις.Το Ω6(GLA) επιφέρει και καλλυντική δράση επι του δέρματος αλλά και ρύθμιση ορμονών, ενώ το Ω9 φέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι Ω3 προτείνεται κυρίως στους άνδρες αλλά και σε γυναίκες με προβλήματα καρδιάς και κυκλοφορικού,ενώ τα Ω3/6/9 κυρίως σε γυναίκες αλλά και άντρες είτε προληπτικά, είτε σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις.

   

 • 12. Γιατί δεν μπορώ να παίρνω Ginkgo Biloba παράλληλα με αντιπηκτικά;

  Επειδη και το gingko biloba εμφανίζει αντιπηκτική δράση αποφεύγεται η συγχορήγησή του με αντιπηκτικά γιατί θα ενισχύσει τη δράση τους.

 • 13. Για πόσο καιρό συνεχόμενα μπορώ να παίρνω συμπληρώματα διατροφής;Πότε θα δω αποτελέσματα;

  Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.Το λόγο που θα τα πάρετε, και το αποτέλεσμα που θέλετε να δείτε,το πόσο πιστά ακολουθείτε την αγωγή,την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και τα διαφορετικά ανα περίπτωση χαρακτηριστικά του(φύλο,ηλικία,βάρος,εργασιακές συνθήκες,αθληση,κληρονομικότητα, κ.α).Δεν μπορώ να σας δώσω ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

 • 14. Που αναγράφεται η ημερομηνία λήξης στην OSTEOFLEX CREAM;

  Υπάρχει ειδική σήμανση τόσο στο σωληνάριο όσο και στο προστατευτικό κουτί που σημαίνει ότι συντηρείται για 12 μήνες μετά το άνοιγμα του σωληναρίου.

 • 15. Τα προβιοτικά πρέπει να διατηρούνται εντός ψυγείου μετά το άνοιγμα;

  Τα προβιοτικά μπορούν να αντέξουν και σε θερμοκρασίες έως και 22°C-25°C.Το ιδανικό βέβαια για να μην χαθεί κανένα ποσοστό ενεργότητας των στελεχων θα ήταν να μπουν σε ψυγείο.Υπάρχουν βέβαια και σε συσκευασίες καρτέλας (blister) όπου δεν έρχονται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και δεν χρειάζονται ψυγείο.Τέτοια προιόντα είναι το TRAVELPROBIO, το COLONEASE PLUS και το KIDZPROBIO.

 • 16. Δεν μπορώ να καταπιώ την ταμπλέτα OSTEOFLEX.Τι εναλλακτική επιλογή έχω;

  Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρία φέρει στη γκάμα της το OSTEOFLEX FIZZY(σε αναβράζουσα μορφή) και το OSTEOFLEX CREAM τα οποία μπορούν να συνδυαστούν για καλύτερο αποτέλεσμα.

 • 17. Γιατί στο OSTEOFLEX αναγράφεται «οι διαβητικοί να συμβουλεύονται το γιατρό πριν από τη χρήση»;

  Προς τιμήν της εταιρίας που αναφέρει και τις πιθανές αντενδείξεις σας εξηγώ το εξής: To OSTEOFLEX περιέχει μια ουσία που είναι από τα βασικά συστατικά για την υγεία των χόνδρων που καλείται γλυκοζαμίνη.Η γλυκοζαμίνη από άποψη δομής είναι ένας αμινοσακχαρίτης που έχει την ιδιότητα να επηρεάζει και τον γλυκαιμικό δείκτη,αλλά όχι σε μεγάλα πλαίσια.Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η επισήμανση.Σαν εναλλακτική επιλογή η εταιρία προτείνει το OSTEOGLEX PLUS που έχει τη χαμηλότερη δόση σε γλυκοζαμίνη και 1 ταμπλέτα την ημέρα με παράλληλο έλεγχο του σακχάρου.

 • 18. Τι εννοείτε όταν λέτε ότι το OMEGAZON είναι ANTI-REFLUX FORMULA;

  Συνήθως όταν χρησιμοποιείτε Ω3 λιπαρά οξέα σας αφήνουν μια επίγευση ψαριού.Το OMEGAZON είναι ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα ώστε να μην σας φέρνει αυτήν την επίγευση.

 • 19. Απ’ όσο γνωρίζω η εταιρία σας εισάγει πράσινο καφέ με το όνομα ‘GREEN COFFEE BEAN EXTRACT’.Τι ποσοστό καφείνης περιέχει;

  Για να είμαστε ακριβείς, η εταιρία εισάγει ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΦΕ τιτλοδοτημένο δηλαδή στην δραστική του ουσία κατα 50% μάλιστα.Εντούτοις το ποσοστό καφείνης που περιέχει ανα κάψουλα είναι λιγότερο από 5%(μερικές γουλιές κανονικού καφέ).

 • 20. Δεν έχω πρόβλημα με τον προστάτη μου.Μπορώ να λάβω το PROSTAVITAL προληπτικά;

  Φυσικά και μπορείτε.Το PROSTAVITAL ειναι ένας συνδυασμός απο βιταμίνες,μέταλλα,αμινοξέα και φυτικά εκχυλίσματα με σκοπό να αποτρέψουν και μελλοντική διόγκωση του προστάτη.