Η διατροφή μου είναι καλή. Γιατί να πάρω πολυβιταμίνη;

Πολυβιταμίνες δεν παίρνουμε μόνο όταν αισθανόμαστε κατάπτωση, αλλά για να συμπληρώσουμε μία πιθανόν ελλιπή διατροφή. Ακόμα & αν η διατροφή είναι καλή όπως αναφέρετε, σκεφτείτε ότι πολλά θρεπτικά συστατικά καταστρέφονται με το μαγείρεμα, ενώ οι ημερήσιες δόσεις αυτών χρειάζονται πολλές φορές μεγαλύτερες μερίδες. Μια πολυβιταμίνη μπορεί να συμβάλλει στις παραπάνω περιπτώσεις.

Έχω δυσανεξία στη λακτόζη. Μπορώ να λαμβάνω προβιοτικά;

Φυσικά και μπορείτε αρκεί να μην είναι γαλακτοκομικής προέλευσης ‘FREE DAIRY’.

Στον υπερθυρεοειδισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρώματα διατροφής;

Να αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν ιώδιο (ιωδίνη) και κατ’ επέκταση φύκια θαλάσσιας προέλευσης (kelp, seaweed) ή με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Είμαι αθλητής και καταπονώ αρκετά τις αρθρώσεις με την προπόνηση. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο σχετικό προϊόν σας;

Οποιαδήποτε καταπόνηση των αρθρώσεων απαιτεί τη φροντίδα μας. Η λήψη γλυκοζαμίνης και χονδροιτίνης, τα οποία αποτελούν συστατικά του χόνδρου, είναι μια πολύ καλή πρόταση. Ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και από άλλα συστατικά όπως MSM(οργανικό θείο), κολλαγόνο, κουρκουμά. Τέτοιο προϊόν είναι το Osteoflex Plus.

Πεπτικά ένζυμα ή προβιοτικά μου χρειάζονται όταν νιώθω τυμπανισμό μετά από σχεδόν κάθε γεύμα;

Το ιδανικό θα ήταν και τα δυο γιατί τα μεν βοηθούν την πέψη και τα δε την εντερική ισορροπία, υποστηρίζοντας έτσι ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα. Τέτοιο προϊόν είναι είναι το Digeston Plus, το οποίο περιέχει και πεπτικά ένζυμα αλλά και προβιοτικά καθώς και φυτικά εκχυλίσματα παπάγιας, ανανά και μέντας.

Πάσχω από κοιλιοκάκη. Περιέχουν τα προϊόντα σας γλουτένη ή ίχνη αυτής;

Οποιοδήποτε προϊόν δεν περιέχει γλουτένη, το αναγράφει είτε η ελληνική επισήμανση, είτε έχει την ένδειξη ‘GLUTEN FREE’.

Η μόλυνση των ωκεανών επηρεάζει τα προϊόντα με Ω3; Είναι ασφαλές να τα καταναλώνει κανείς;

Υπάρχει μια διαδικασία καθαρισμού των Ω3 λιπαρών οξέων από τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες που ενδεχομένως να έχουν επιβαρυνθεί τα ψάρια. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή και ως μοριακή απόσταξη. Προϊόντα στα οποία αναγράφεται τέτοιου είδους πιστοποίηση, σημαίνει ότι είναι απολύτως καθαρά και ασφαλή προς χρήση.

Είναι μύθος ότι το κολλαγόνο απορροφάται καλύτερα μαζί με χυμό πορτοκάλι;

Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και κατ’ επέκταση και στην απορρόφησή του. Το γεγονός ότι πίνετε χυμό πορτοκάλι θα βοηθήσει αλλά όχι όσο φαντάζεστε γιατί ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C καταστρέφεται με το στύψιμο. Καλύτερο θα ήταν να λαμβάνετε κολλαγόνο που να περιέχει και συμπυκνωμένη βιταμίνη C και όχι σε χυμό. Τέτοιο προϊόν είναι το Radiance.

Άκουσα ότι με την αντιβίωση πρέπει να παίρνω και προβιοτικά. Ισχύει αυτό και για πόσο χρονικό διάστημα;

Τα προβιοτικά είναι τα φιλικά βακτήρια που ζουν μέσα μας και δημιουργούν μια φυσιολογική χλωρίδα για την υγεία του οργανισμού. Όταν λαμβάνουμε αντιβίωση, έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μέρος της χλωρίδας σκοτώνεται από αυτή και καλό θα ήταν να την αναπληρώνουμε.

Έχω δυσκαταποσία και χρησιμοποιώ Osteoflex. Eάν σπάσω την ταμπλέτα χάνει τα θρεπτικά συστατικά του ή έχω και εναλλακτικές;

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρία φέρει στη γκάμα της το OSTEOFLEX FIZZY (σε αναβράζουσα μορφή) και το OSTEOFLEX CREAM τα οποία μπορούν να συνδυαστούν.

Τι σημαίνει ο όρος antireflux που έχω διαβάσει στο προϊόν Οmegazon;

Συνήθως όταν χρησιμοποιείτε Ω3 λιπαρά οξέα σας αφήνουν μια επίγευση ψαριού. Το OMEGAZON είναι ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα ώστε να μην σας φέρνει αυτήν την επίγευση.

12. Παίρνω προβιοτικά, θέλουν ψυγείο μετά το άνοιγμα. Εάν πάρω συσκευασία σε blister ισχύει το ίδιο;

Τα προβιοτικά μπορούν να αντέξουν και σε θερμοκρασίες έως και 22°C-25°C. Το ιδανικό βέβαια για να μην χαθεί κανένα ποσοστό ενεργητικότητας των στελεχών θα ήταν να μπουν σε ψυγείο. Υπάρχουν βέβαια και σε συσκευασίες καρτέλας (blister) όπου δεν έρχονται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και δεν χρειάζονται ψυγείο. Τέτοια προϊόντα είναι το ACIDOPHILUS PLUS, TRAVELPROBIO, το COLONEASE PLUS και το KIDZPROBIO.

Γιατί το Osteoflex έχει σήμανση για τους διαβητικούς;

Προς τιμήν της εταιρίας που αναφέρει και τις πιθανές αντενδείξεις σας εξηγώ το εξής: To OSTEOFLEX περιέχει μια ουσία που είναι από τα βασικά συστατικά για την υγεία των χόνδρων που καλείται γλυκοζαμίνη. Η γλυκοζαμίνη από άποψη δομής είναι ένας αμινοσακχαρίτης που έχει την ιδιότητα να επηρεάζει και τον γλυκαιμικό δείκτη, αλλά όχι σε μεγάλα πλαίσια. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η επισήμανση. Σαν εναλλακτική επιλογή η εταιρία προτείνει το OSTEOFLEX PLUS που έχει τη χαμηλότερη δόση σε γλυκοζαμίνη και 1 ταμπλέτα την ημέρα με παράλληλο έλεγχο του σακχάρου ή με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Τα Συμπληρώματα Διατροφής και γενικά τις βιταμίνες μπορώ να τις παίρνω συνέχεια ή να κάνω κάποια διακοπή;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το λόγο που θα τα πάρετε, το πόσο πιστά ακολουθείτε την λήψη, την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και τα διαφορετικά ανά περίπτωση χαρακτηριστικά του (φύλο, ηλικία, βάρος, εργασιακές συνθήκες, άθληση, κληρονομικότητα, κ.ά.). Μια γενικότερη οδηγία είναι η λήψη για τρεις μήνες συνεχόμενα, παύση ένα μήνα, και επανάληψη εάν το επιθυμούμε.

Που μπορώ να βρω την ημερομηνία λήξης στην Osteoflex cream;

Υπάρχει ειδική σήμανση τόσο στο σωληνάριο όσο και στο προστατευτικό κουτί που σημαίνει ότι συντηρείται για 12 μήνες μετά το άνοιγμα του σωληνάριου.

Η βιταμίνη D3 θεωρείται ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη για την Ελληνική πραγματικότητα(λόγω ηλιοφάνειας) και γιατί;

Η βιταμίνη D3 αποτελεί την πλέον μελετημένη βιταμίνη, καθώς είναι απαραίτητη σε πολλές βιολογικές λειτουργίες με σπουδαιότερη την απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών. Μπορεί να παραχθεί από τον οργανισμό μέσω του δέρματος μετά από έκθεση στον ήλιο. Παρόλα αυτά μελέτες έχουν δείξει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ακόμα και οι Μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα που έχουν έντονη ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του έτους, εμφανίζει έλλειψη αλλά και ανεπάρκεια της βιταμίνης . Αν οι εργαστηριακές σας εξετάσεις δείχνουν χαμηλά επίπεδα D3 τότε με τη συμβουλή του ιατρού σας θα πρέπει να λαμβάνετε συμπλήρωμα αυτής.

Το Green Coffee Bean τι ποσοστό καφεϊνης περιέχει;

Για να είμαστε ακριβείς, η εταιρία εισάγει ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΦΕ τιτλοδοτημένο δηλαδή στην δραστική του ουσία κατά 50% μάλιστα. Εντούτοις το ποσοστό καφείνης που περιέχει ανά κάψουλα είναι λιγότερο από 5% (μερικές γουλιές κανονικού καφέ).

Έχω προδιαβήτη και θυροειδή. Μπορώ να πάρω το Α-Ζ Active (Αναβράζον);

Η A-Z Active (αναβράζουσα) είναι μια καλή επιλογή καθώς συνδυάζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σε καθημερινή βάση προσφέροντας τόνωση, ευεξία και ζωντάνια με τον πιο εύκολο και ευχάριστο τρόπο λήψης. Είναι όντως κατάλληλο για όσους έχουν προβλήματα θυροειδή, καθώς δεν περιέχει ιώδιο, αλλά και για διαβητικούς διότι δεν περιέχει ζάχαρη ούτε ασπαρτάμη.

Τι είναι η Ester C, τι κάνει και ποια η διαφορά της από τις υπόλοιπες της σειράς C;

Η Ester C αποτελεί μια διαφορετική μορφή της βιταμίνης C καθώς δεν βρίσκεται με τη δομή ασκορβικού οξέος, αλλά ως ασκορβικό ασβέστιο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να απορροφάται και να παραμένει στον οργανισμό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Επίσης αυτή η μορφή δεν είναι καθόλου όξινη και είναι κατάλληλη και για όσους έχουν υπερευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα. Η εξισορροπημένη σύνθεση Ester C της Health Aid, είναι εμπλουτισμένη με βιοβλαφονοειδή τα οποία ενισχύουν ακόμα περισσότερο την απορρόφησή της και επιπλέον καρπό αγριοτριανταφυλλιάς & ασερόλας αποδίδοντας 25% επιπλέον βιταμίνη C πάντα φιλική προς το στομάχι.

Υπάρχει υπογλώσσια βιταμίνη Β12

Η Metcobin B12 είναι η μορφή η οποία ψάχνετε. Αποτελεί την πιο βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β12, η οποία όταν διαλύεται κάτω από τη γλώσσα, απορροφάται ταχύτατα, χωρίς να χάνεται μέρος της από τη διαδικασία της πέψης. Ως γνωστόν η Β12 συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην αύξηση επιπέδων ενέργειας και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Κατάλληλη για διαβητικούς και φιλική προς τα δόντια.

Ποιες είναι οι διαφορές μουρουνέλαιου & ιχθυέλαιου στα Ω3;

Είναι γνωστές οι παραδοσιακές ιδιότητες τόσο του Μουρουνέλαιου όσο και των Ω3, σε επίπεδο τόνωσης και ανάπτυξης του οργανισμού και υποστήριξης της καρδιαγγειακής υγείας.
Το Μουρουνέλαιο προσλαμβάνεται από το συκώτι της μουρούνας (μπακαλιάρος) με φυσική περιεκτικότητα των βιταμινών A & D.
Το ιχθυέλαιο Ω3 προέρχεται από την σάρκα μικρών λιπαρών ψαριών ανοικτής θαλάσσης όπως αντζούγιες, σαρδέλες κλπ που εκτίθενται λιγότερο σε βλαβερές ουσίες και είναι πλουσιότερα σε EPA & DHΑ οξέα που τα μικρά ψάρια παίρνουν από το πλαγκτόν και τα μικροφύκη σε μικρές ποσότητες και τα συσσωρεύουν. Τα συγκεκριμένα ψάρια δεν είναι ιχθυοτροφείου τα οποία συνήθως έχουν λιγότερα Ω3 από αυτά της ανοιχτής θαλάσσης και πάλι είναι θέμα διατροφής του ιχθυοτροφείου.
Τα Ω3 είναι πολύ ευαίσθητα και χάνουν μέρος των ευεργετικών επιδράσεων τους στην υγεία, κυρίως λόγω θέρμανσης, υπεριώδους φωτός και επαφής με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο (π.χ. άνοιγμα φιάλης). Στη μορφή κάψουλας είναι ερμητικά κλειστά και προστευμένα, ενώ περιέχουν επιπλέον και βιταμίνη Ε, που τα προστατεύει από την οξέιδωση. Τέλος δεν περιέχονται γλυκαντικές ουσίες ή βελτιωτικά γεύσης.

Διαβάζω συχνά για το φαινόμενο των ελεύθερων ριζών και το κακό που προκαλούν. Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να τις αποφύγουμε, θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιο προϊόν, αλλά σας διευκρινίζω ότι παίρνω αγωγή για θυροειδή.

Ουσίες γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους δράσεις και την προστασία του οργανισμού από την καταστροφική επέλαση των ελευθέρων ριζών είναι οι βιταμίνες Α,C,E καθώς & τα ιχνοστοιχεία Ψευδάργυρος και Σελήνιο. Επιπλέον το Σελήνιο συμβάλλει στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία. Ένα τέτοιο προϊόν με τα παραπάνω συστατικά είναι το Selenium Plus.