Πολυβιταμίνες δεν παίρνουμε μόνο όταν αισθανόμαστε κατάπτωση, αλλά για να συμπληρώσουμε μία πιθανόν ελλιπή διατροφή. Ακόμα & αν η διατροφή είναι καλή όπως αναφέρετε, σκεφτείτε ότι πολλά θρεπτικά συστατικά καταστρέφονται με το μαγείρεμα, ενώ οι ημερήσιες δόσεις αυτών χρειάζονται πολλές φορές μεγαλύτερες μερίδες. Μια πολυβιταμίνη μπορεί να συμβάλλει στις παραπάνω περιπτώσεις.

Φυσικά και μπορείτε αρκεί να μην είναι γαλακτοκομικής προέλευσης ‘FREE DAIRY’.

Να αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν ιώδιο (ιωδίνη) και κατ’ επέκταση φύκια θαλάσσιας προέλευσης (kelp, seaweed) ή με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Οποιαδήποτε καταπόνηση των αρθρώσεων απαιτεί τη φροντίδα μας. Η λήψη γλυκοζαμίνης και χονδροιτίνης, τα οποία αποτελούν συστατικά του χόνδρου, είναι μια πολύ καλή πρόταση. Ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και από άλλα συστατικά όπως MSM(οργανικό θείο), κολλαγόνο, κουρκουμά. Τέτοιο προϊόν είναι το Osteoflex Plus.

Το ιδανικό θα ήταν και τα δυο γιατί τα μεν βοηθούν την πέψη και τα δε την εντερική ισορροπία, υποστηρίζοντας έτσι ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα. Τέτοιο προϊόν είναι είναι το Digeston Plus, το οποίο περιέχει και πεπτικά ένζυμα αλλά και προβιοτικά καθώς και φυτικά εκχυλίσματα παπάγιας, ανανά και μέντας.

Οποιοδήποτε προϊόν δεν περιέχει γλουτένη, το αναγράφει είτε η ελληνική επισήμανση, είτε έχει την ένδειξη ‘GLUTEN FREE’.

Υπάρχει μια διαδικασία καθαρισμού των Ω3 λιπαρών οξέων από τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες που ενδεχομένως να έχουν επιβαρυνθεί τα ψάρια. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή και ως μοριακή απόσταξη. Προϊόντα στα οποία αναγράφεται τέτοιου είδους πιστοποίηση, σημαίνει ότι είναι απολύτως καθαρά και ασφαλή προς χρήση.

Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C συμβάλλει στο φυσιολογικό σχηματισμό κολλαγόνου και κατ’ επέκταση και στην απορρόφησή του. Το γεγονός ότι πίνετε χυμό πορτοκάλι θα βοηθήσει αλλά όχι όσο φαντάζεστε γιατί ένα μεγάλο μέρος της βιταμίνης C καταστρέφεται με το στύψιμο. Καλύτερο θα ήταν να λαμβάνετε κολλαγόνο που να περιέχει και συμπυκνωμένη βιταμίνη C και όχι σε χυμό. Τέτοιο προϊόν είναι το Radiance.

Τα προβιοτικά είναι τα φιλικά βακτήρια που ζουν μέσα μας και δημιουργούν μια φυσιολογική χλωρίδα για την υγεία του οργανισμού. Όταν λαμβάνουμε αντιβίωση, έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μέρος της χλωρίδας σκοτώνεται από αυτή και καλό θα ήταν να την αναπληρώνουμε.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εταιρία φέρει στη γκάμα της το OSTEOFLEX FIZZY (σε αναβράζουσα μορφή).

Συνήθως όταν χρησιμοποιείτε Ω3 λιπαρά οξέα σας αφήνουν μια επίγευση ψαριού. Το OMEGAZON είναι ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα ώστε να μην σας φέρνει αυτήν την επίγευση.

Τα προβιοτικά μπορούν να αντέξουν και σε θερμοκρασίες έως και 22°C-25°C. Το ιδανικό βέβαια για να μην χαθεί κανένα ποσοστό ενεργητικότητας των στελεχών θα ήταν να μπουν σε ψυγείο. Υπάρχουν βέβαια και σε συσκευασίες καρτέλας (blister) όπου δεν έρχονται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και δεν χρειάζονται ψυγείο. Τέτοια προϊόντα είναι το ACIDOPHILUS PLUS, TRAVELPROBIO, το COLONEASE PLUS και το KIDZPROBIO.

Προς τιμήν της εταιρίας που αναφέρει και τις πιθανές αντενδείξεις σας εξηγώ το εξής: To OSTEOFLEX περιέχει μια ουσία που είναι από τα βασικά συστατικά για την υγεία των χόνδρων που καλείται γλυκοζαμίνη. Η γλυκοζαμίνη από άποψη δομής είναι ένας αμινοσακχαρίτης που έχει την ιδιότητα να επηρεάζει και τον γλυκαιμικό δείκτη, αλλά όχι σε μεγάλα πλαίσια. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει αυτή η επισήμανση. Σαν εναλλακτική επιλογή η εταιρία προτείνει το OSTEOFLEX PLUS που έχει τη χαμηλότερη δόση σε γλυκοζαμίνη και 1 ταμπλέτα την ημέρα με παράλληλο έλεγχο του σακχάρου ή με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το λόγο που θα τα πάρετε, το πόσο πιστά ακολουθείτε την λήψη, την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και τα διαφορετικά ανά περίπτωση χαρακτηριστικά του (φύλο, ηλικία, βάρος, εργασιακές συνθήκες, άθληση, κληρονομικότητα, κ.ά.). Μια γενικότερη οδηγία είναι η λήψη για τρεις μήνες συνεχόμενα, παύση ένα μήνα, και επανάληψη εάν το επιθυμούμε.

Η βιταμίνη D3 αποτελεί την πλέον μελετημένη βιταμίνη, καθώς είναι απαραίτητη σε πολλές βιολογικές λειτουργίες με σπουδαιότερη την απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών. Μπορεί να παραχθεί από τον οργανισμό μέσω του δέρματος μετά από έκθεση στον ήλιο. Παρόλα αυτά μελέτες έχουν δείξει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ακόμα και οι Μεσογειακές χώρες όπως η Ελλάδα που έχουν έντονη ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του έτους, εμφανίζει έλλειψη αλλά και ανεπάρκεια της βιταμίνης . Αν οι εργαστηριακές σας εξετάσεις δείχνουν χαμηλά επίπεδα D3 τότε με τη συμβουλή του ιατρού σας θα πρέπει να λαμβάνετε συμπλήρωμα αυτής.

Για να είμαστε ακριβείς, η εταιρία εισάγει ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΦΕ τιτλοδοτημένο δηλαδή στην δραστική του ουσία κατά 50% μάλιστα. Εντούτοις το ποσοστό καφείνης που περιέχει ανά κάψουλα είναι λιγότερο από 5% (μερικές γουλιές κανονικού καφέ).

Η A-Z Active (αναβράζουσα) είναι μια καλή επιλογή καθώς συνδυάζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σε καθημερινή βάση προσφέροντας τόνωση, ευεξία και ζωντάνια με τον πιο εύκολο και ευχάριστο τρόπο λήψης. Είναι όντως κατάλληλο για όσους έχουν προβλήματα θυροειδή, καθώς δεν περιέχει ιώδιο, αλλά και για διαβητικούς διότι δεν περιέχει ζάχαρη ούτε ασπαρτάμη.

Η Esterified C αποτελεί μια διαφορετική μορφή της βιταμίνης C καθώς δεν βρίσκεται με τη δομή ασκορβικού οξέος, αλλά ως ασκορβικό ασβέστιο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να απορροφάται και να παραμένει στον οργανισμό σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Επίσης αυτή η μορφή δεν είναι καθόλου όξινη και είναι κατάλληλη και για όσους έχουν υπερευαίσθητο γαστρεντερικό σύστημα. Η εξισορροπημένη σύνθεση Esterified C της Health Aid, είναι εμπλουτισμένη με βιοβλαφονοειδή τα οποία ενισχύουν ακόμα περισσότερο την απορρόφησή της και επιπλέον καρπό αγριοτριανταφυλλιάς & ασερόλας αποδίδοντας 25% επιπλέον βιταμίνη C πάντα φιλική προς το στομάχι.

Η Metcobin B12 είναι η μορφή η οποία ψάχνετε. Αποτελεί την πιο βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β12, η οποία όταν διαλύεται κάτω από τη γλώσσα, απορροφάται ταχύτατα, χωρίς να χάνεται μέρος της από τη διαδικασία της πέψης. Ως γνωστόν η Β12 συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην αύξηση επιπέδων ενέργειας και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Κατάλληλη για διαβητικούς και φιλική προς τα δόντια.

Είναι γνωστές οι παραδοσιακές ιδιότητες τόσο του Μουρουνέλαιου όσο και των Ω3, σε επίπεδο τόνωσης και ανάπτυξης του οργανισμού και υποστήριξης της καρδιαγγειακής υγείας.
Το Μουρουνέλαιο προσλαμβάνεται από το συκώτι της μουρούνας (μπακαλιάρος) με φυσική περιεκτικότητα των βιταμινών A & D.
Το ιχθυέλαιο Ω3 προέρχεται από την σάρκα μικρών λιπαρών ψαριών ανοικτής θαλάσσης όπως αντζούγιες, σαρδέλες κλπ που εκτίθενται λιγότερο σε βλαβερές ουσίες και είναι πλουσιότερα σε EPA & DHΑ οξέα που τα μικρά ψάρια παίρνουν από το πλαγκτόν και τα μικροφύκη σε μικρές ποσότητες και τα συσσωρεύουν. Τα συγκεκριμένα ψάρια δεν είναι ιχθυοτροφείου τα οποία συνήθως έχουν λιγότερα Ω3 από αυτά της ανοιχτής θαλάσσης και πάλι είναι θέμα διατροφής του ιχθυοτροφείου.
Τα Ω3 είναι πολύ ευαίσθητα και χάνουν μέρος των ευεργετικών επιδράσεων τους στην υγεία, κυρίως λόγω θέρμανσης, υπεριώδους φωτός και επαφής με το ατμοσφαιρικό οξυγόνο (π.χ. άνοιγμα φιάλης). Στη μορφή κάψουλας είναι ερμητικά κλειστά και προστευμένα, ενώ περιέχουν επιπλέον και βιταμίνη Ε, που τα προστατεύει από την οξέιδωση. Τέλος δεν περιέχονται γλυκαντικές ουσίες ή βελτιωτικά γεύσης.

Ουσίες γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους δράσεις και την προστασία του οργανισμού από την καταστροφική επέλαση των ελευθέρων ριζών είναι οι βιταμίνες Α,C,E καθώς & τα ιχνοστοιχεία Ψευδάργυρος και Σελήνιο. Επιπλέον το Σελήνιο συμβάλλει στη φυσιολογική θυρεοειδική λειτουργία. Ένα τέτοιο προϊόν με τα παραπάνω συστατικά είναι το Selenium Plus.

Στην πρώτη περίπτωση περιέχονται μόνο Ω3 από ιχθυέλαια, τα οποία συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς, της όρασης & του εγκεφάλου και πρέπει λαμβάνονται από όσους δεν έχουν στο διατροφολόγιό τους ψάρι. Στην δεύτερη περίπτωση υπάρχουν τρία είδη Ω (3,6,9). Το Ω6 είναι πλούσιο σε GLA και βρίσκεται κυρίως σε φυτικά έλαια όπως είναι το έλαιο νυχτολούλουδου που χρησιμοποιείται παραδοσιακά από γυναίκες. Το Ω9 βρίσκεται στο ελαιόλαδο, γνωστό και ως ελαϊκό οξύ, αποδίδοντας όλα τα ευεργετικά οφέλη του ελαιόλαδου. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνονται όλα τα ακόρεστα λιπαρά οξέα καθημερινά για την ισορροπημένη υποστήριξη του οργανισμού.

Τα αντιπηκτικά φάρμακα είναι μια κατηγορία που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Θα πρέπει πρωτίστως να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Αποφεύγονται σίγουρα τα ‘’πράσινα’’, δηλαδή τα βότανα, καθώς περιέχουν ποσότητες βιταμίνης Κ, η οποία συμβάλλει στην πήξη του αίματος.

Η υπογλώσσια μορφή είναι ως μεθυλκοβαλαμίνη και αποτελεί την πιο βιοενεργή μορφή της βιταμίνης Β12, η οποία όταν διαλύεται κάτω από τη γλώσσα, απορροφάται ταχύτατα, χωρίς να χάνεται μέρος της από τη διαδικασία της πέψης. Η καταπινώμενη είναι με τη μορφή κυανοκοβαλαμίνης για συστηματική χρήση και παρατεταμένη δράση. Ως γνωστόν η Β12 συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην αύξηση επιπέδων ενέργειας και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Η Metcobin B12 της HealthAid είναι υπογλώσσια, κατάλληλη για διαβητικούς και φιλική προς τα δόντια.

Σε γενικές γραμμές οι πολυβιταμίνες αποτελούν φόρμουλες με πολλά συστατικά τα οποία δεν έχει συνηθίσει οργανισμός να λαμβάνει σε καθημερινή βάση. Για το λόγο αυτό, αλλά και για λόγους απορρόφησης, θα πρέπει να λαμβάνονται με γεμάτο στομάχι. Αν και πάλι εμφανιστούν οι στομαχικές ενοχλήσεις θα πρέπει να είμαστε πιο επιλεκτικοί ως προς τα συστατικά. Η Day-Vit Probio της HealthAid είναι κατάλληλη σε αυτές τις περιπτώσεις. Η προσθήκη 2 δις. σε προβιοτικά συν τις βιταμίνες , τα μέταλλα, τα αμινοξέα, το Co Q10, αλλά και τα πεπτικά ένζυμα , εξασφαλίζουν στον οργανισμό ενέργεια και παράλληλα συντελούν στην ομαλή λειτουργία της πέψης και του εντέρου, χωρίς να επιβαρύνουν το στομάχι.

Καθένα από τα συστατικά που αναφέρατε έχουν μελετηθεί εδώ και χρόνια σχετικά με την επίδρασή τους στον αδένα του προστάτη, αλλά δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα για να σας προτείνουμε κάποιο έναντι του άλλου. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνδυασμοί αυτών με μέταλλα, ιχνοστοιχεία & αμινοξέα. Το PROSTAVITAL της HealthAid είναι ένας τέτοιος συνδυασμός από βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και φυτικά εκχυλίσματα με σκοπό την ολοκληρωμένη ανδρική φροντίδα.

Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στη φυσιολογική πήξη του αίματος και μαζί με τη βιταμίνη D3 συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Δρουν συνεργιστικά για την καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και συμβάλλουν στην εναπόθεση του στα οστά και στην απομάκρυνση του από τα αγγεία, προστατεύοντας παράλληλα και την υγεία της καρδιάς. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το Vit. K complex + Vit. D3 της HealthAid και είναι μια ειδική σύνθεση από βιταμίνες Κ1, Κ2 & D3.

Βεβαίως, το Μαγνήσιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών που διαταράσσεται κατά την άθληση λόγω του ιδρώτα. Στην κιτρική μορφή ιδιαίτερα, μελέτες έχουν δείξει ότι απορροφάται και αξιοποιείται ευκολότερα και ταχύτερα από τον οργανισμό. Τέτοιο προϊόν είναι το MagCitra της HealthAid.

Τα γνωστά και απαραίτητα EPA & DHA λιπαρά οξέα, ο οργανισμός δεν μπορεί να τα παράξει από μόνος του και λαμβάνονται μόνο από τη διατροφή. Το Omegazon της Health Aid με μεγάλη αναλογία σε EPA&DHA, παρασκευασμένο από Νορβηγικά ιχθυέλαια, καθαρό από διοξίνες ή βαρέα μέταλλα (διπλή μοριακή απόσταξη), έτσι ώστε να αποδίδει πλήρη συγκέντρωση στην πιο καθαρή μορφή τους. Anti-Reflux σύνθεση, χωρίς τεχνητά πρόσθετα γεύσης.
Το Omegazon Plus, είναι συνδυασμός από Ω3 τα οποία αποδεδειγμένα δρουν ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς, εμπλουτισμένο με συνένζυμο Q10 ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, συμβάλλοντας στην φροντίδα και τόνωση της καρδιάς, του καρδιαγγειακού & μυϊκού συστήματος. Γιατί? Τα Ω3 χρειάζονται κάποια συνένζυμα για να αξιοποιηθούν από τον οργανισμό όπως το συνένζυμο που αναφέραμε, το οποίο αποτελεί καινοτομία της Health Aid, για την κατηγορία των Ω3.

Επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική ιδιοσυγκρασία και με διαφορετικού μεγέθους προβλήματα και ανάγκες, η HealthAid δημιούργησε μια σειρά προϊόντων για μπορέσει να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα στις ανάγκες αυτές. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει εξειδίκευση, δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να καταλάβει πια συστατικά του ταιριάζουν καλύτερα και όχι απλά ένα προϊόν για όλους. Το Osteoflex είναι ειδική σύνθεση Γλυκοζαμίνης &Χονδροιτίνης σε ιδανική αναλογία, μαζί με βιταμίνη C, κουρκουμά και μαγγάνιο. To Osteoflex Plus είναι μια μοναδική φόρμουλα με γλυκοζαμίνη & χονδροϊτίνη σε συνδυασμό με MSM, κολλαγόνο και την φυσική καινοτομία που ονομάζεται πρασινόχειλο μύδι (Green lipped Mussel).
To Osteoflex with Hyaluronic acid, είναι η γνωστή σύνθεση με Γλυκοζαμίνη, Χονδροιτίνη, Βιταμίνη C, Μαγγάνιο και κουρκουμά, εμπλουτισμένη με 55mg Υαλουρονικού οξέος. Η σημαντική διαφορά είναι ότι το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα υδρόφιλο μόριο, καθώς μπορεί να συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού. Τέλος υπάρχουν συνθέσεις με Ω3 λιπαρά, καθώς και σε μορφή επιδερμικής κρέμας και αναβράζουσων δισκίων.

Υπάρχει σαν συστατικό φόρμουλας και όχι μόνο του. Εφόσον οι ευεργετικές του ιδιότητες αφορούν την υγεία των ιστών και κατ’ επέκταση του δέρματος, υπάρχουν και άλλα συστατικά για πιο συνεργιστική δράση, όπως κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, E, ψευδάργυρο & βήτα καροτένιο. Το προϊόν αυτό λέγεται Νurideen Plus. Επιπλέον το Silica που υπάρχει στη φόρμουλα προέρχεται από φυτική πηγή(εκχύλισμα bamboo).

Η λήψη πολυβιταμίνης θεωρείται πιο ολοκληρωμένη επιλογή, διότι λαμβάνετε σε καθημερινή βάση θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει στην απαιτητική καθημερινότητα και όχι ένα μεμονωμένο συστατικό όπως το Ginseng που αναφέρετε. Ακόμη καλύτερος είναι ο συνδυασμός των παραπάνω. Ένα τέτοιο προϊόν είναι η Day-Vit active, η οποία είναι μια ειδική σύνθεση extra ενεργειακής υποστήριξης, με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, συνένζυμο Q10 και Κορεάτικο Τζίνσεγκ.

Το σύστημα του οργανισμού σας το οποίο υποφέρει πολύ από αυτές τις συνθήκες είναι σίγουρα το αναπνευστικό. Αν πραγματικά θέλετε να μειώσετε αυτή την κατάσταση ή και να την απαλείψετε, θα πρέπει πρωτίστως να κόψετε το κάπνισμα, να ενισχύσετε την διατροφή σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και να προσέχετε περισσότερο τους γενικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής. Καθαρά υποστηρικτικά, η Health Aid διαθέτει το προϊόν Lungforte, ένας συνδυασμός βιταμινών και βοτάνων για την αντιοξειδωτική προστασία και υποστήριξη του οργανισμού.

Η εποχική τριχόπτωση είναι αποτέλεσμα αναννέωση του θύλακα των τριχών και συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους. Μπορείτε να πράξετε τον συνδυασμό που αναφέρετε, καθώς τα συμπληρώματα διατροφής τροφοδοτούν τον θύλακα και την τρίχα με συστατικά απαραίτητα για την σύνθεση της κερατίνης και κατ’ επέκταση για την γενικότερη υγεία της τρίχας. Η Health Aid διαθέτει στην γκάμα της το Hair-vit, μια ολοκληρωμένη σύνθεση με συστατικά που θρέφουν, αναζωογονούν και υποστηρίζουν την τρίχα από τη ρίζα μέχρι την άκρη, με μία δύναμη «εκ των έσω» που έρχεται να αποτελέσει τη βάση και την ουσία της οποιασδήποτε άλλης περιποίησης-υποστήριξης- καλλυντικής αντιμετώπισης του τριχωτού της κεφαλής.

Αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα που μπορεί να προέρχεται από διάφορες αιτίες όπως όραση, αυτιά αλλά κυρίως στομάχι και πέψη, μπορεί να υποστηριχθεί φυσικά με το εκχύλισμα πιπερόριζας, το γνωστό ginger.

Αναζήτησε το κοντινότερο φαρμακείο!

Και βρες τα προιόντα της Health Aid!