Βοηθήστε το σώμα σας να κάνει τη φυσική του αποτοξίνωση

Βοηθήστε το σώμα σας να κάνει τη φυσική του αποτοξίνωση

Από τον Χάρη Γεωργακάκη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, MSc *

Και μετά το Πάσχα τι ; Είναι η εύλογη ερώτηση που θέτουν οι περισσότεροι μετά την κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού, μαγειρίτσας, αρνιού (συνήθως με την αγαπημένη μας πέτσα), κοκορετσιού, πασχαλινών αυγών και όλων των άλλων πασχαλινών εδεσμάτων. Γεύσεις που μπορεί σε πολλούς να είναι ευχάριστες, μας δίνουν όμως πολλές θερμίδες, λιπαρά – ιδιαιτέρως κακά κορεσμένα –, αλάτι και γενικότερα επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, με πιο άμεσες συνέπειες φουσκώματα, δυσπεψίες, δυσκοιλιότητα και ένα γενικότερο αίσθημα βάρους. Παράλληλα το συκώτι, που είναι το βασικό βιοχημικό εργαστήρι του οργανισμού, καλείται να διαχειριστεί όλο αυτό το φορτίο και να βοηθήσει τη φυσική αποτοξίνωση. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να διευκολύνετε το σώμα σας να ενεργοποιήσει καλύτερα τους μηχανισμούς φυσικής του αποτοξίνωσης;

  • Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας.

Και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να πάρουμε φυτικές ίνες: Άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

  • Μειώστε τα πολλά λιπαρά.

Προτιμήστε την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι, κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι).

  • Πίνετε αρκετό νερό.
  • Ασκηθείτε λίγο παραπάνω στην καθημερινότητά σας.
  • Βοηθήστε το συκώτι να λειτουργήσει καλύτερα.

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα οποιασδήποτε ουσίας εισέρχεται στο σώμα μας. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν μελετηθεί περισσότερο σε σχέση με τη διατήρηση της υγείας του. Έρευνες έχουν δείξει ότι συστατικά όπως η συλιμαρίνη και η κυναρίνη συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος και διευκολύνουν τη φυσική αποτοξίνωση. Τα εν λόγω συστατικά θα τα βρούμε σε τροφές και βότανα του όπως η αγκινάρα και το γαϊδουράγκαθο. Ακόμη βότανα όπως η βερβερίδα (Barberry) και η πικραλίδα (Dandelion) μπορούν να επηρεάσουν τη δραστηριότητα ενζύμων που σχετίζονται με τις διαδικασίες αποτοξίνωσης. Τέλος λιποτροπικοί παράγοντες όπως η μεθειονίνη, η χολίνη και η ινοσιτόλη είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να «καθαρίζουν» το ήπαρ από το λίπος που συσσωρεύεται πολλές φορές σε αυτό, βοηθώντας τη βέλτιστη λειτουργία του. Πώς μπορούμε όμως να προσλάβουμε συνδυαστικά όλα αυτά τα σημαντικά για την καλή ηπατική λειτουργία και φυσική μας αποτοξίνωση συστατικά; Μια εξαιρετική επιλογή είναι το Livercare της HealthAid.

 

Το Livercare της HealthAid αποτελεί μια προηγμένη σύνθεση με όλα τα παραπάνω συστατικά για φυσική φροντίδα του ήπατος. Περιέχει γαϊδουράγκαθο, πικραλίδα, βερβερίδα, κουρκουμά, αγκινάρα, χολίνη, ινοσιτόλη και μεθειονίνη. Μπορεί να βοηθήσει τη φυσική αποτοξίνωση μετά από έντονη κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ, ενώ γενικότερα είναι κατάλληλο για όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών τροφών & αλκοόλ, για όσους λαμβάνουν πολλά φάρμακα ή γυμναστηριακά σκευάσματα, αλλά και για προετοιμασία του οργανισμού πριν από κάθε δίαιτα αδυνατίσματος. Φυσικά όπως λέμε για όλα τα συμπληρώματα διατροφής πριν το εντάξετε στη διατροφή σας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον διαιτολόγο σας.

* Ο κύριος Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Διατροφή – Κλινική Διαιτολογία. Είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

doctor showing a liver from an anatomical model to the camera with a white gown

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *