Διατροφή για πρησμένα άκρα το καλοκαίρι

Διατροφή για πρησμένα άκρα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης αισθανόμαστε πολλές φορές τα άκρα μας και ιδιαιτέρως τα πόδια μας πρησμένα. Σε αυτό συμβάλλουν και οι συνθήκες της καθημερινότητας όπως η πολύωρη ορθοστασία αλλά και η καθιστική εργασία, τα παραπάνω κιλά, η  κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης.

Όσον αφορά τη διατροφή, περιορίστε το αλάτι και δώστε γεύση στο φαγητό σας με περισσότερα μπαχαρικά και αρωματικά. Περιορίστε το αλκοόλ. Πίνετε αρκετό νερό και αν έχετε παραπάνω βάρος, προσπαθήστε να χάσετε και κάποια κιλά. Ενισχύστε όσο μπορείτε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, τα οποία περιέχουν βιοφλαβονοειδή, που συμβάλουν στη φυσική μας αποτοξίνωση και βελτίωση της κυκλοφορίας.

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι τα βιοφλαβονοειδή συστατικά μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά. Βρίσκονται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπως το μύρτιλο, το σταφύλι, η ντομάτα, το ρόδι, η μαύρη σοκολάτα, το κόκκινο κρασί. Ενισχύουν την καλή λειτουργία των αγγείων μας αλλά και την εν γένει αντιοξειδωτική τους προστασία και η συστηματική τους πρόσληψη σχετίζεται με καλύτερη αιματική ροή και κυκλοφορία.

Ειδικά το μύρτιλο αποτελεί σήμερα αντικείμενο έντονης επιστημονική έρευνας, λόγω των ενδείξεων που υπάρχουν για την επίδρασή του στα αγγεία και την καλή κυκλοφορία του αίματός μας. Η πρόσληψή του έχει σήμερα συσχετιστεί με λιγότερες κατακρατήσεις, πρηξίματα των άκρων και ενίσχυση της αντιοξειδωτικής μας προστασίας. Θα το βρείτε και ως τρόφιμο αλλά και ως συστατικό επιλεγμένων συμπληρωμάτων διατροφής.

Ακόμη, το σταφύλι και ιδιαιτέρως ο σπόρος του σταφυλιού, καθώς επίσης και τα εσπεριδοειδή μειώνουν σημαντικά τα πρηξίματα στα πόδια. Περιέχουν βιοφλαβονοειδή, όπως οι πολυφαινόλες και οι προανθοκυανιδίνες, που προστατεύουν και δυναμώνουν τα αγγεία μας, μειώνοντας σημαντικά τις κατακρατήσεις και τα πρηξίματα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχουν συστατικά που μπορούμε να προσλάβουμε μέσα από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουμε και να βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των πρησμένων άκρων το καλοκαίρι. Πολλές φορές βέβαια οι ποσότητες βιοφλαβονοειδών που καθημερινά προσλαμβάνουμε μπορεί να μην επαρκούν, οπότε μπορείτε να βοηθηθείτε σημαντικά μέσα από επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής, πάντα αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας και το διαιτολόγο σας. Ένα από αυτά είναι το V-Vein της HealthAid.

Το V-Vein της HealthAid αποτελεί μία ολοκληρωμένη μοναδική σύνθεση από βιοφλαβονοειδή εσπεριδοειδών, τζίντζερ, πιπέρι cayenne, βρωμελίνη από ανανά, μύρτιλο, βιταμίνη C και βοτανικό μίγμα εκχυλισμάτων από σπόρους σταφυλιού και Ginkgo Biloba, πλούσια σε πολυφαινόλες, προανθοκυανιδίνες, φλαβόνες και λακτόνες. Κατάλληλο για γυναίκες και άνδρες, για όσους βρίσκονται σε συνεχή ορθοστασία και ακινησία, για όσους εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και όσους εμφανίζουν συχνές κατακρατήσεις υγρών και πρήξιμο στα πόδια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.