Θωρακίστε διατροφικά την άμυνα σας εκ των έσω

Θωρακίστε διατροφικά την άμυνα σας εκ των έσω

Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο του έτους όπου οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι ιώσεις αρχίζουν και κάνουν για τα καλά την εμφάνισή τους. Για να θωρακιστούμε η διατροφή παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Μέσω αυτής θα δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας, η οποία θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια του χειμώνα. Ίσως η πιο γνωστή αμυντική βιταμίνη είναι η βιταμίνη C. Παράλληλα, διατροφικά συστατικά όπως ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη D, τα αντιοξειδωτικά, το σελήνιο φαίνεται ότι διαδραματίζουν ένα εξίσου σημαντικό ρόλο.

Για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας στα εν λόγω συστατικά και να φτιάξουμε μια «αμυντική» διατροφή θα πρέπει :

  1. Να εντάξουμε συστηματικά τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή μας. Δύο φρούτα και μια μεγάλη σαλάτα την ημέρα είναι απαραίτητα.
  2. Να αυξήσουμε την κατανάλωση σε ψάρι και θαλασσινά, τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα.
  3. Να έχουμε συστηματικά ως σνακ μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς την ημέρα.
  4. Να καταναλώνουμε όσπρια τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα.
  5. Να έχουμε δύο με τρεις μερίδες γαλακτοκομικών στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
  6. Να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ως βασική λιπαρή ύλη στο φαγητό και στο μαγείρεμα.
  7. Να αυξήσουμε την πρόσληψη νερού σε καθημερινή βάση.
  8. Να βάζουμε άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά στο πιάτο μας.
  9. Να καταναλώνουμε φυσικά αφεψήματα, όπως το τσάι, το χαμομήλι, το φασκόμηλο.

Πέρα από αυτές τις οδηγίες η επιστήμη έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια κάποια τρόφιμα και ουσίες, πουφαίνεται ότι έχουν σημαντικές ιδιότητες στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος με διάφορους μηχανισμούς δράσης. Ας γνωρίσουμε κάποια από αυτά.

Πρόπολη

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, τις τελευταίες όμως δεκαετίες προκαλεί έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον παγκοσμίως. Φαίνεται να έχει δράση ενάντια στα παθογόνα βακτήρια, στους ιούς και στους μύκητες, και έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.

Κουερσετίνη

Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό με σημαντική αντιφλεγμονώδη και προστατευτική δράση. Την βρίσκουμε φυσικά σε τρόφιμα όπως το κρεμμύδι αλλά και σε επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής.

Astragalus

Πρόκειται για ένα βότανο που βοηθά τον οργανισμό να αμυνθεί. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μακροχρόνια τονωτικά του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας τα επίπεδα ορισμένων τύπων κυττάρων που καταπολεμούν παθογόνους εισβολείς. Το Astragalus αυξάνει επίσης τα επίπεδα αντισωμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό και διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης, μιας αντι-ιικής ένωσης.

Μανιτάρι maitake

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες κάποια είδη μανιταριών όπως το μανιτάρι Maitake ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, αυξάνοντας την παραγωγή IL-1 και 2,  ιντερφερόνης, και έχουν έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η ρύθμιση των αμυντικών αυτών μηχανισμών έχει σαν αποτέλεσμα τη καταστροφή βλαβερών εισβολέων στο σώμα μας.

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι, πέρα από την καθημερινή μας διατροφή πώς θα μπορέσουμε να έχουμε όλα αυτά τα πολύτιμα φυσικά συστατικά στη διατροφή μας σε κατάλληλες και ασφαλείς δοσολογίες, ώστε να ενισχύσουμε φυσικά τις αμυντικές μας ικανότητες; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι μια εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Wintervits της Health Aid.

Το Wintervits της Health Aid αποτελεί μια ιδανική φόρμουλα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εμπεριέχει βιταμίνη C, ψευδάργυρο, κουερσετίνη, πρόπολη, μανιτάρι maitake, εκχύλισμα Astragalus παρέχοντας μια σημαντική ασπίδα προστασίας και προετοιμάζοντας τον οργανισμό για τη μάχη με τα μικρόβια και τους ιούς του χειμώνα. Δεν υποκαθιστά μια ισορροπημένη διατροφή αλά έρχεται να την συμπληρώσει και λαμβάνεται πάντα μετά από σύσταση των ειδικών επιστημόνων υγείας.